صفحه اصلی > بیمه و بانک : یک راهنمای کامل درباره اینکه بیمه آتش‌سوزی با مالک است یا مستاجر؟

یک راهنمای کامل درباره اینکه بیمه آتش‌سوزی با مالک است یا مستاجر؟

بیمه آتش‌سوزی با مالک است یا مستاجر؟

بیمه آتش‌سوزی یکی از انواع بیمه‌های اموال است که در تامین امنیت و آرامش ساکنین تاثیر بسزایی دارد. در دنیای امروز با گسترش شهرنشینی و رشد ساخت و ساز مجتمع‌های مسکونی بزرگ و برج‌ها استفاده از بیمه آتش‌سوزی به عنوان پشتوانه اهمیت ویژه‌ای دارد. در این مطلب قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که “بیمه آتش ‌سوزی با مالک است یا مستاجر”.  اگر شما هم می‌خواهید در این زمینه اطلاعات دقیقی در اختیار داشته باشید این مطلب را تا آخر بخوانید.

بیمه آتش سوزی با مالک است یا مستاجر؟

انواع بیمه نامه آتش‌سوزی

قبل از اینکه بدانیم بیمه آتش سوزی با مالک است یا مستاجر، لازم است بدانیم بیمه آتش‌سوزی چند نوع است و کاربری ساختمان چه تاثیری بر آن دارد. انواع بیمه آتش‌سوزی شامل موارد زیر است:

  • بیمه آتش‌سوزی برای واحدهای مسکونی
  • بیمه آتش‌سوزی برای واحدهای صنعتی مانند کارخانه و کارگاه تولیدی
  • بیمه آتش‌سوزی برای واحد غیر صنعتی مانند انبار، سوله و واحدهای اداری و تجاری

بنابراین فرقی نمی‌کند که مستاجر یک واحد مسکونی باشید یا واحدی تجاری، اداری، انبار اجاره کرده باشید؛ در هر حال باید بدانید بیمه آتش ‌سوزی با مالک است یا مستاجر.

آیا بیمه آتش‌سوزی فقط حادثه آتش‌سوزی را پوشش می‌دهد؟

وقتی می‌خواهید بدانید بیمه آتش‌ سوزی با مالک است یا مستاجر باید به این نکته توجه داشته باشید که بیمه آتش‌سوزی پوشش اصلی و اضافی هم دارد. بهتر است بدانید بیمه گزار امکان برخورداری از مزایای پوشش‌های اصلی و فرعی بیمه را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

پوشش‌های اصلی بیمه آتش‌سوزی شامل موارد زیر است:

  • آتش‌سوزی
  • صاعقه
  • انفجار

پوشش‌های فرعی که هر فرد می‌تواند با توجه به شرایط ملک و احتمال بروز حادثه آن‌ را انتخاب کند، شامل موارد زیر است:

    • بیمه طوفان
    • بیمه آتشفشان
    • بیمه سیل و طغیان آب
    • بیمه زلزله
    • صدمات ناشی از بارش برف و باران و ریزش سقف
    • سقوط هواپیما
    • بیمه سرقت
    • صدمات شکستن شیشه
    • صدمات ریزش و رانش زمین
    • خسارت ناشی از نوسان برق
    • بیمه ریزش کوه
    • برخورد اجسام خارجی به ساختمان

پوشش‌های فرعی بیمه آتش‌سوزی

بیمه آتش ‌سوزی با مالک است یا مستاجر؟

وقتی صحبت از مسئولیت بیمه آتش‌سوزی می‌شود باید به این نکته توجه کنیم که مالک و مستاجر از آتش‌سوزی چه خسارتی می‌بینند. قطعا با وقوع آتش‌سوزی ساختمان تخریب می‌شود و نیاز به تعمیر دارد. اما با استفاده از پوشش بیمه می‌توان خسارت‌ها را جبران کرد. همچنین با وقوع آتش‌سوزی خسارت زیادی به اموال و دارایی مستاجر وارد می‌شود. در حالی‌که با استفاده از پوشش بیمه‌ای می‌توان از بیمه گر خسارت اسباب و اثاثیه را دریافت نمود.

در واقع اگر مالک ساختمان به هر بهانه‌ای از بیمه کردن ساختمان امتناع کند، مستاجر بهتر است برای امنیت خاطر خود وسایل را بیمه کند تا در صورت بروز اتفاق ناخوشایند آتش‌سوزی بتواند از حمایت بیمه‌گر استفاده کند. دانستن این نکته هم خالی از لطف نیست که هزینه بیمه آتش‌سوزی بالا نیست و فشاری به اقتصاد خانواده‌ها وارد نمی‌کند.

بنابراین در پاسخ به این سوال که بیمه آتش سوزی با مالک است یا مستاجر باید بدانیم، بهتر است مالک و مستاجر با هم توافق کنند و هر کدام بیمه جداگانه‌ای برای ساختمان بگیرند تا متضرر نشوند.

اگر مالک ساختمان مسئولیت بیمه آتش‌سوزی را نپذیرد باید چه کار کنیم؟

در صورتی‌که که مالک و مستاجر نتوانند با هم برای گرفتن بیمه آتش‌سوزی توافق کنند، تکلیف چیست و چه کسی باید مسئولیت پرداخت بیمه را به عهده بگیرد.

مطابق قانون تمام هزینه‌های تعمیر و بازسازی ساختمان به عهده مالک آن است. بنابراین بیمه آتش‌سوزی هم جزو مسئولیت‌های مالک ساختمان است. البته اگر ساختمان بیمه نباشد و مستاجر در نگهداری از آن سهل‌انگاری کند، مسئول پرداخت خسارت بازسازی ساختمان به مالک است.

بیمه‌گر خسارت ناشی از آتش‌سوزی را به مالک پرداخت می‌کند یا به مستاجر؟

وقتی درباره این صحبت می‌کنیم که بیمه آتش سوزی با مالک است یا مستاجر این سوال مطرح می‌شود که بعد از آتش‌سوزی شرکت بیمه خسارت را به مالک پرداخت می‌کند یا به مستاجر؛ اصلا اهمیتی دارد که بیمه نامه به نام چه کسی است یا خیر.

واقعیت این است که شرکت بیمه فارغ از اینکه بیمه نامه را چه کسی خریده، بر اساس میزان خسارت وارد شده به مالک و مستاجر تعیین می‌کند که مبلغ را به چه کسی پرداخت کند. در واقع در آتش‌سوزی منزل مسکونی شرکت بیمه بر اساس آسیب به بنای ساختمان و ارزش وسایل داخل منزل مبلغی را به تناسب به مالک و مستاجر پرداخت می‌کند.

آیا برای خرید بیمه آتش‌سوزی توسط مستاجر لازم است مالک رضایت داشته باشد؟

یکی از مواردی که ممکن است بین مالک و مستاجر موجب اختلاف شود این است که رضایت مالک ساختمان برای بیمه آتش‌سوزی لازم است یا نه. مطابق قوانین امکان خرید بیمه آتش سوزی بدون اجازه مالک هم امکان‌پذیر است. البته بعید به نظر می‌رسد که مالک ساختمان با پرداخت حق بیمه توسط مستاجر مخالفت کند؛ با اینحال در مواردی که چنین مشکلی پیش می‌آید، مستاجر می‌تواند بدون نیاز به اجازه مالک وسایل خود و بخشی از ساختمان را هم بیمه کند.

 

بیمه آتش‌سوزی یکی از انواع بیمه نامه است که شامل پوشش‌های اصلی و فرعی می‌شود. در این مطلب این موضوع را بررسی کردیم که مسئولیت بیمه آتش‌سوزی با مستاجر است یا مالک.

همچنین مطالعه کنید:اطلاعات کامل و جامع درباره بیمه آتش‌سوزی

 

 

پست های مرتبط

بیمه عمر یا بیمه سلامت|کدام پوشش بیمه‌ای به نفع شما است؟

زندگی پر از تغییرات غیرمنتظره است و هیچ‌کدام از ما نمی‌دانیم که…

21 آذر 1403

بیمه مسافرتی: چرا و چگونه باید آن را تهیه کنیم؟

سفرهای خارجی تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای شما و عزیزانتان به همراه دارند،…

7 آذر 1403

بانکداری دیجیتال؛ از تسهیل خدمات تا چالش‌های امنیتی

بانکداری دیجیتال تحولی عظیم در نحوه ارائه خدمات بانکی به مشتریان ایجاد…

3 آذر 1403

دیدگاهتان را بنویسید