از ابتدای فروردین ماه سال 1402، به موجب قانون سامانه مؤدیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی، ثبت فاکتورهای فروش در این سامانه اجباری شده و کلیه صاحبان مشاغل صنفی و غیرصنفی و اشخاص حقوقی، موظف هستند با ثبت نام در سامانه مؤدیان، فاکتورهای الکترونیکی خود را به سازمان امورمالیاتی کشور ارسال کنند. در صورت عدم اجرای این قانون، اشخاص حقوقی باید مالیاتی معادل 10 درصد فاکتورهای فروش را به این سازمان پرداخت کنند.
سامانه مؤدیان مالیاتی، سامانهای است که اطلاعات و گزارشهای الکترونیکی مالیاتی را دریافت میکند و در واقع، واسطه ای میان مؤدیان و سازمان امور مالیاتی است.
یکی از نرم افزارهای پرطرفدار در زمینه امور مالیاتی و حسابداری، نرم افزار سپیدار است که کاربران میتوانند برای مدیریت آسان امور مالیاتی خود از آن استفاده کنند. این نرم افزار، امکان ارسال فاکتورهای الکترونیکی به سامانه مؤدیان را در اختیار کاربران قرار میدهد. در این مقاله، تلاش کرده ایم نحوه ارسال فاکتور به سامانه مؤدیان سپیدار را مورد بررسی قرار دهیم. پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله، ما را همراهی کنید.
روشهای ارسال فاکتور به سامانه مؤدیان سپیدار
دو روش برای ارسال فاکتور به سامانه مؤدیان سپیدار وجود دارد که عبارت اند از:
الف)روش مستقیم
در روش مستقیم، خود مؤدی با استفاده از نرم افزارهای حسابداری فاکتورهای الکترونیکی را به سامانه مؤدیان ارسال میکند. در این روش، مؤدی هیچ هزینه ای بابت ارسال فاکتورها پرداخت نمیکند.
ب)استفاده از شرکتهای معتمد
در این روش، اطلاعات فاکتورهای فروش به صورت فایل اکسل در اختیار شرکتهای معتمد قرار میگیرد و این شرکتها در ازای دریافت مبلغ مشخصی، با استفاده از نرم افزارهای واسطه، اقدام به ارسال فاکتورها به سامانه مؤدیان مالیاتی میکنند.
ممکن است این پرسش در اینجا مطرح شود که شرکت معتمد چه نوع شرکتی است؟ شرکت معتمد، شرکتی دارای پروانه است که طبق دستورالعملهای سازمان امورمالیاتی کشور، مجاز است مشاوره و آموزشهای لازم را در اختیار مؤدیان قرار دهد و از خدمات مالیاتی مانند صدور فاکتور به سامانه مؤدیان پشتیبانی کند. در حال حاضر، نرم افزار مالیاتی سپیدار با شرکتهای معتمدی نظیر سام، کیسان و تیس همکاری میکند.
برای ثبت نام در سامانه مؤدیان سپیدار چه مدارکی مورد نیاز است؟
پیش از ثبت نام در سامانه مؤدیان مالیاتی سپیدار، متقاضیان باید مدارک زیر را آماده کنند:
- دارا بودن سیمکارت تلفن همراه به نام شخص
- دارا بودن خط تلفن ثابت
- آدرس ایمیل
- اسکن کارت ملی برای ملیتهای ایرانی و کد فراگیر برای اتباع خارجی
- کدپستی 10 رقمی محل سکونت که با قبض تلفن ثابت مطابقت دارد.
مزایای ارسال فاکتور به سامانه مؤدیان سپیدار چیست؟
استفاده از سامانه مؤدیان سپیدار مزایای زیر را در اختیار کاربران قرار میدهد:
- سیستم ارتباط با مؤدیان سپیدار، به صورت کاربرپسند طراحی شده است و استفاده از آن به دانش فنی خاصی نیاز ندارد.
- حذف فاکتورهای کاغذی و استفاده از صورتحسابهای الکترونیکی، به کاهش حجم کاغذ مصرفی و حفاظت از محیط زیست کمک میکند.
- در سیستم ارتباط با مؤدیان سپیدار، قابلیت ارسال فاکتورها با فرمتهای مختلف موردتایید سامانه مؤدیان وجود دارد.
- فرآیند ارسال فاکتورها به سامانه مؤدیان، آسانتر و سریعتر شده است.
- مدیریت و پردازش فاکتورها به سامانه مؤدیان، راحتتر و دقیقتر انجام میگیرد.
- سیستم ارتباط با مؤدیان سپیدار، امکان مشاهده وضعیت فاکتورهای ارسال شده و پیگیری آنها را برای کاربران فراهم کرده است.
- سیستم ارتباط با مؤدیان سپیدار، امکاناتی از جمله ارسال فاکتورهای اصلاح یا ابطال شده، فاکتورهای فروش با ارز غیر ریال، فاکتورهای صادراتی و پیمانکاری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
نحوه ارسال فاکتور به سامانه مؤدیان سپیدار
برای ارسال فاکتور به سامانه مؤدیان سپیدار، ابتدا باید وارد قسمت تنظیمات شده و در تب سامانه مؤدیان وارد شوید. در این قسمت، اطلاعات خود، کد اقتصادی شرکت و تاریخ شروع و نحوه ارسال فاکتورها را وارد کنید.
دقت کنید در صورتیکه اطلاعات به طور صحیح وارد نشوند، سیستم پیام بازدارنده ارسال میکند و لازم است اطلاعات را اصلاح کنید.
در مرحله بعد، وارد قسمت تنظیمات سامانه مؤدیان شوید و تنظیمات موردنظر را برای ارز معادلی که مورد تایید دارایی است، اعمال کنید. در تب واحد سنجش، واحدهای سنجش مورد تایید دارایی، در قسمت کالا و خدمات شناسه های کالا و خدمات و در قسمت طرف حساب، نوع شخص خریدار را مشخص کنید.
بعد از اعمال این تنظیمات، بازه تاریخی مورد نظر (حداکثر 3 روز) را در فرم جمع آوری صورتحساب سامانه مؤدیان انتخاب نمایید. با تایید این بازه، میتوانید تمام فاکتورهایی که در این بازه زمانی صادر شده اند را مشاهده کنید. برای ارسال این فاکتورها به سامانه مؤدیان، با استفاده از دکمه ارسال، میتوانید اقدام به ارسال این صورتحسابها کنید.
برای مشاهده وضعیت فاکتورهای ارسال شده، میتوانید وارد فهرست صورتحسابها شوید و تمام صورتحسابهای ارسال شده به همراه وضعیت آنها را ببینید. با انتخاب صورتحسابی که دارای خطا است، میتوانید خطاهای سیستم را مشاهده کرده و اقدام به رفع آنها کنید.
همانطور که در این مقاله گفته شد، ارسال فاکتورها به سامانه مؤدیان سپیدار مزایای بسیاری به همراه دارد و موجب توسعه ارتباطات اصناف و شرکتهای حقوقی با سازمان مؤدیان مالیاتی کشور شده است.
علاوه بر این، حذف فاکتورهای کاغذی و الکترونیکی شدن فرآیند ارسال فاکتورها به سامانه مؤدیان، موجب بهبود کارایی شرکتها و افزایش میزان بهره وری آنها گردیده است.