صفحه اصلی > اخبار : با استقرار نظام مالیاتی داده‌محور، خطاهای انسانی و فرار مالیاتی کاهش می‌یابد

با استقرار نظام مالیاتی داده‌محور، خطاهای انسانی و فرار مالیاتی کاهش می‌یابد

با استقرار نظام مالیاتی داده‌محور، خطاهای انسانی و فرار مالیاتی کاهش می‌یابد | d8a8d8a7 d8a7d8b3d8aad982d8b1d8a7d8b1 d986d8b8d8a7d985 d985d8a7d984db8cd8a7d8aadb8c d8afd8a7d8afd987d985d8add988d8b1d88c d8aed8b7 67e3b20fd163f

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، ارسلان حسینی‌زاده کارشناس اقتصادی با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین مالیاتی به نفع تولید بیان کرد: اهمیت اصلاح نظام مالیاتی کشور طی سال‌های اخیر در دستور کار قرار گرفته است. در این راستا در سال‌جاری تا حد قابل توجهی رسیدگی دستی به اظهارنامه‌های اشخاص حقیقی و حقوقی کاهش پیدا کرده است. بخش زیادی از مودیان بخش عملکرد بر مالیات نیز اظهارنامه‌های خود را به صورت سیستمی ثبت کرده‌اند. این روند سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به نفع مودیان قانون‌مدار است. زیرا فضای اقتصادی و مالیاتی کشور را شفاف می‌کند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: افزایش شفافیت در فضای اقتصادی کشور بستری برای مقابله با فراریان مالیاتی به وجود می‌آورد. اخذ مالیات از مودیان از جوانب مختلف دارای اهمیت است. اولین موضوع این است که از این طریق درآمدی پایدار برای دولت ایجاد می‌شود و امکان ارائه خدمات با کیفیت به شهروندان، اداره کشور و پیشبرد پروژه‌های عمرانی و زیرساختی به وجود می‌آید.

وی افزود: کارکرد دیگر مالیات این است که با استفاده از این مکانیسم به ایجاد عدالت اجتماعی در کشور می‌پردازیم. به نحوی که بخشی از درآمد کسانی که امکانی برای ایجاد سود برای خودشان در فضای اقتصادی کشور دارند، به نفع عموم مردم به کار می‌افتد.

حسینی‌زاده در ادامه با اشاره به اثرگذاری گفت: داده‌محوری در اخذ مالیاات منجر به شفافیت و بهبود سیاست‌گذاری مالیاتی خواهد شد. سیستمی شدن امور مالیاتی و حسابرسی سیستمی و هوشمند مبتنی بر تقویت داده‌محوری نیز همین کارکرد را دارد و به از بین بردن فضای غبارآلود کمک می‌کند.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی با استفاده از روندهای سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر توسعه داده‌محوری می‌تواند به افزایش درآمدهای مالیاتی برسد و این افزایش نیز به دنبال کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی است. با سیستمی شدن حسابرسی و جایگزینی نظام مالیاتی داده‌محور به جای ممیزمحور حمایت از مودیان شناسنامه‌دار در اولویت قرار خواهد گرفت و حمایت ویژه‌ مالیاتی در راستای تقویت تولید شکل خواهد گرفت که به تسهیل و بهبود محیط کسب‌وکار منتج خواهد شد و از اعمال فشار بر تولیدکنندگان نیز جلوگیری می‌شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان با اشاره به پیش‌بینی‌پذیری و قاعده‌مندی اخذ مالیات و در نهایت عدالت در اخذ مالیات با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی و توسعه داده‌محوری در نظام مالیاتی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین خروجی نظام مالیات داده‌محور، کاهش خطاهای مالیاتی و افزایش درآمدهای مالیاتی از محل جلوگیری از فرار مالیاتی است. این رویکرد راهبردی و مهم در راستای تقویت حسابرسی سیستمی با تکیه بر داده‌های متقن، منجر به پیش‌بینی‌پذیری و قاعده‌مندی اخذ مالیات و در نهایت عدالت در اخذ مالیات خواهد شد.

پست های مرتبط

تحقق مأموریت مالیاتی؛ راهبرد چهارم « تداوم افزایش اصولی و پایدار درآمدهای مالیاتی »

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، اشراف اطلاعات مالی در سیستم اقتصادی، به…

28 اسفند 1403

ارزش معاملاتی املاک مناطق ۲۲ گانه شهر تهران

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، در بخشنامه ابلاغی دکتر سبحانیان خطاب به…

27 اسفند 1403

دیدگاهتان را بنویسید