صفحه اصلی > اخبار : افزایش شفافیت در نظام مالیاتی با سیستمی شدن حسابرسی مودیان

افزایش شفافیت در نظام مالیاتی با سیستمی شدن حسابرسی مودیان

افزایش شفافیت در نظام مالیاتی با سیستمی شدن حسابرسی مودیان | d8a7d981d8b2d8a7db8cd8b4 d8b4d981d8a7d981db8cd8aa d8afd8b1 d986d8b8d8a7d985 d985d8a7d984db8cd8a7d8aadb8c d8a8d8a7 d8b3db8cd8b3d8aad985 679f168dc5ea1

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، جعفر پورکبگانی، نماینده مردم بندر دیلم، بوشهر و گناوه و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، به مزایای طرح سیستمی شدن پرداخت مالیات‌ها، پرداخت و گفت: بر اساس ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، پرداخت مالیات‌ها به صورت سیستمی و بر اساس اظهارنامه مؤدیان انجام می‌شود. این طرح که چند سالی است اجرایی شده، توانسته است حدود ۹۵ درصد از پرداخت‌های مالیاتی را به صورت آنلاین انجام دهد. این موضوع نشان‌دهنده گامی مهم به سوی هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور است.

پورکبگانی با اشاره به کاهش نقش ممیزان مالیاتی در تعیین میزان مالیات، افزود: دخالت سلیقه‌های شخصی ممیزان مالیاتی باعث ایجاد نارضایتی در میان مؤدیان می‌شد اما در طی چند سال اخیر با تمرکز بر داده‎‌محوری و محاسبه میزان دقیق فروش افراد و حسابرسی سیستمی، نقش ممیزان به میزان قابل توجهی کاهش یافته و فرآیند مالیات‌ستانی به سمت شفافیت و دقت بیشتر حرکت کرده است. این موضوع نه‌تنها خطای انسانی را کاهش می‌دهد، بلکه باعث پیش‌بینی‌پذیری بیشتر اقتصاد مالیاتی کشور می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر لزوم شفافیت در فرآیند مالیات‌ستانی، خاطرنشان کرد: شفافیت در نظام مالیاتی نه‌تنها به نفع مؤدیان است، بلکه برای دولت نیز مزایای بسیاری دارد. وقتی مردم بدانند که مالیات آنها به‌درستی و بر اساس قوانین مشخص محاسبه می‌شود، تمایل بیشتری برای پرداخت آن خواهند داشت. این موضوع می‌تواند به افزایش درآمدهای مالیاتی کشور و بهبود فضای کسب‌وکار کمک کند.

وی همچنین به اهمیت آموزش مؤدیان مالیاتی اشاره کرد و گفت: ما باید مؤدیان مالیاتی را در مورد قوانین و مقررات مالیاتی آموزش دهیم تا آن‌ها بتوانند به درستی اظهارنامه‌های خود را تکمیل کنند. این موضوع نیز می‌تواند به کاهش خطاها و افزایش دقت در پرداخت مالیات کمک کند.

پورکبگانی گفت: باید فرهنگ پرداخت مالیات را در جامعه تقویت کنیم تا مردم به اهمیت این موضوع پی ببرند و با رغبت بیشتری مالیات خود را پرداخت کنند. تبعیض‌ها در پرداخت مالیات نیز با تکیه بر همین حسابرسی سیستمی برطرف خواهد شد و به سمت تحقق کامل عدالت در زمینه مالیات‌ستانی برویم و با مشارکت مردم در تعیین محل مصرف مالیات نیز شاهد تحقق عدالت در زمینه مصرف و تخصیص مالیات خواهیم بود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه به ضرورت تحقیق بیشتر در مورد اظهارنامه‌های خوداظهاری اشاره کرد و گفت: «اظهارنامه‌های خوداظهاری مؤدیان باید با دقت بررسی شوند تا از هرگونه سوءاستفاده یا اشتباه در تعیین میزان مالیات جلوگیری شود که در این زمینه سامانه‌های جامع اطلاعاتی بسیار کمک‌کننده هستند.

پورکبگانی افزود: حسابرسی سیستمی به افزایش اعتماد مؤدیان به نظام مالیاتی کمک می‌کند و عدالت مالیاتی را تقویت می‌نماید. حسابرسی هوشمند به تحقق عدالت مالیاتی و بهبود فضای کسب‌وکار کمک می‌کند و شاهد تحقق حسابرسی سیستمی برای ۹۵ درصد از مودیان مالیاتی بخش عملکرد هستیم.

نماینده مردم بوشهر در مجلس همچنین به ضرورت شفافیت در نظام مالیاتی اشاره کرد و گفت: شفافیت در نظام مالیاتی نه‌تنها به نفع مؤدیان است، بلکه به نفع دولت نیز خواهد بود. وقتی مردم بدانند که مالیات آنها به‌درستی و بر اساس قوانین مشخص محاسبه می‌شود، تمایل بیشتری برای پرداخت آن خواهند داشت.

پست های مرتبط

اعطای 18 مجوز به شرکت‌های معتمد ارائه‌کننده خدمات مالیاتی/ مسئولیت استفاده از خدمات مؤسسات فاقد مجوز، بر عهده مؤدی است

سازمان امور مالیاتی کشور؛ براساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور ، تاکنون…

17 بهمن 1403

نشان‌دار کردن مالیات‌ها، راهکاری مؤثر برای توسعه متوازن منطقه‌ای

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، احمد انارکی محمدی، نماینده رفسنجان و انار…

17 بهمن 1403

افزایش ۱۰۰ درصدی حسابرسی سیستمی مودیان حقیقی مالیات بر عملکرد

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، فرامرز شاهسواری، نماینده هشترود و چاراویماق در…

17 بهمن 1403

دیدگاهتان را بنویسید