به گزارش رسانه مالیاتی ایران، مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در رابطه با تمرکززدایی در هزینه کرد مالیات با مشارکت مردم در قالب رویکرد جدید مردمی سازی مالیات بیان کرد: با استمرار اجرایی کردن رویکرد پیش رو، انگیزه بیشتری برای مشارکت مردم ایجاد خواهد شد چرا که فرد با پرداخت مالیات می داند برای مثال این مالیات در محل زادگاه خود هزینه خواهد شد و منافع عمومی آن توسط خود فرد تعیین شده که شامل حال مردم شهر یا استان خودش خواهد شد. از این رو باید تلاش کرد که سیستم مالیاتی کشور هرچه بیشتر و سریعتر به سمت اجراییسازی این رویکرد حرکت کند.
لاهوتی همچنین در رابطه مهمترین اثر نشاندار کردن مالیات تصریح کرد: قاعدتا دولت در قبال مالیاتی که دریافت می کند خدماتی ارائه می دهد که آثار این خدمات به این جهت که عمومیت دارد خیلی واضح نیست. در واقع مردم شاید خیلی متوجه نباشند که این خدمات در قبال مالیات پرداختی توسط خود آنها ارائه می شود، اما نشاندار کردن مالیات این فایده را دارد که همه چیز را شفاف کرده و فرد آگاه است که مالیات پرداختی در کجا و چگونه هزینه خواهد شد و به این دلیل که فرد خود در نحوه هزینه کرد مالیاتش روی یک پروژه خاص مشارکت می کند هم دولت و هم مردم متنفع خواهند شد.
لاهوتی افزود: قطعا با روش نشاندار کردن مردم آثار و نتایج ملموس پرداخت مالیات رو واضح تر و سریع تر مشاهده خواهند کرد و از طرفی به این دلیل که انگیزه پرداخت مالیات بوجود می آید فرآیند دریافت مالیات برای دولت هم راحت تر خواهد شد. در رویکرد جدید تمرکز ویژه ای بر پروژه هایی با پیشرفت فیزیکی بالا صورت گرفته به گونه ای که تامین مالی کامل ۱۳۲۳ پروژه حاصل شده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: کلیدی ترین نتیجه شیوه جدید تعیین مالیات توسط مودیان و تحقق مشارکت مردم در توسعه کشور افزایش رضایت از پرداخت مالیات و شفافیت در توزیع منابع مالیاتی در جهت پیشرفت کشور است.
وی در پایان گفت: تفاوت نظام سنتی پرداخت مالیات و رویکرد جدید این است که در گذشته دولت تصمیم میگرفت مالیات دریافتی کجا هزینه شود و چه بسا حجم قابل توجهی از مالیات صرف هزینه های جاری می شد، ولی در رویکرد جدید تصمیم گیرنده، مردم هستند و این رویکرد جدید قطعا به تحقق شفافیت نزدیکتر است.