به گزارش رسانه مالیاتی ایران، محمدحسین عادلی کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه عدالت مالیاتی در بسیاری از شهرها با اجرای طرح نشاندارکردن مالیات برقرار شده است،گفت: جلوگیری از فرارهای مالیاتی در طول چند سال گذشته باعث شده که مشکلات زیادی در این بخش ایجاد شود، اما با اجرای طرح نشان دار کردن مالیات شاهد آن هستیم که عدالت مالیاتی در بخش های زیادی آب کشور برقرار شده است.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد که تمایل مودیان در سال های گذشته به پرداخت مالیات بسیار بیشتر شده و این نشان دهنده آن است که با مشخص شدن محل هزینه کرد مالیات متقاضیان متوجه می شوند که مالیات آنها صرف چه بخش هایی شده است.
عادلی با بیان اینکه یکی از مهمترین بخش هایی که مالیات صرف آن شده مربوط به پروژههای عمرانی و آموزشی است، گفت: آمارها نشان می دهد که بالغ بر ۱.۲ همت از مالیات های مشاغل برای تامین مالی پروژه های حوزه آموزش و پرورش توسط مودیان انتخاب شده است.
وی در ادامه افزود: امور زیربنایی همچون آموزش و پرورش اهمیت زیادی برای مردم دارد. بنابراین مودیان دوست دارند مالیات پرداختی خود در این حوزه به کار بیفتد. این آمار و ارقام نشان می دهد که مردم استقبال خوبی از طرح نشاندارکردن مالیات داشته اند.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه درآمدهای مالیاتی جزء پایدارترین منابع برای بودجه ریزی هستند، گفت: سالهای گذشته کارشناسان این نقد را به نظام اقتصادی کشور داشتند که در بودجه، اتکای بیش از حدی به درآمدهای نفتی داریم و نسبت به وصول درآمدهای دولت اهتمام جدی نداریم.
عادلی تصریح کرد: به طور کلی، اجرای طرح هایی مانند نشاندارکردن مالیات توسط مودیان اقدام مثبتی ارزیابی می شود و به نفع کشور است. هر چقدر بتوانیم ارتباط بهتری با مالیات دهندگان برقرار کنیم، از مزیت های زیادی برخوردار خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: رشد پرداخت مالیات ها از سوی مؤدیان مالیاتی حاکی از آن است که اجرای این طرح چقدر در برقراری فرهنگ مالیاتی موثر بوده است.