صفحه اصلی > اخبار : ایران بهشت زمین‌شناسی دنیاست؛ معدن‌کاری بدون تکنولوژی آینده ندارد

ایران بهشت زمین‌شناسی دنیاست؛ معدن‌کاری بدون تکنولوژی آینده ندارد

ایران بهشت زمین‌شناسی دنیاست؛ معدن‌کاری بدون تکنولوژی آینده ندارد | d8a7db8cd8b1d8a7d986 d8a8d987d8b4d8aa d8b2d985db8cd986d8b4d986d8a7d8b3db8c d8afd986db8cd8a7d8b3d8aad89b d985d8b9d8afd986 68231dca4fcce

رئیس هیات‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با تأکید بر ظرفیت‌های غنی معدنی کشور، نسبت به کمبود تکنولوژی در بخش معدن‌کاری زیرزمینی هشدار داد و خواستار توجه به زمین‌ گردشگری و عناصر استراتژیک در اکتشافات معدنی شد.

 صبح امروز (سه‌شنبه) مراسم افتتاحیه نمایشگاه تخصصی معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات معدنی، راه‌سازی، عمرانی، قطعات و تجهیزات وابسته، همزمان با نمایشگاه تخصصی ریخته‌گری، قالب‌سازی و قطعات‌سازی، برگزار شد. علیرضا شهیدی- رئیس هیات‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو)- در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به موقعیت ویژه زمین‌شناسی ایران بر روی کمربند متالوژنی آلپ-هیمالیا، اظهار کرد: بر خلاف تصور عموم که تعداد مواد معدنی کشور را ۶۸ نوع می‌دانند، ما دارای ۸۱ نوع ماده معدنی با ارزش اقتصادی هستیم که فرآوری شده و در اختیار صنایع پایین‌دستی قرار می‌گیرند. تنوع کم‌نظیر زمین‌شناسی ایران سبب شده که کشور ما از سوی متخصصان بین‌المللی به‌ عنوان بهشت زمین‌شناسی جهان شناخته شود؛ موضوعی که در ثبت جهانی پدیده‌هایی چون کلوت‌های لوت و ساختارهای زمین‌شناسی زاگرس نیز نمود پیدا کرده است.

وی افزود: با توجه به لزوم نگاه چندوجهی به معدن، باید از دید صرفاً استخراجی عبور کرده و به ظرفیت‌هایی نظیر زمین‌ گردشگری توجه کنیم. معادنی مانند انگوران و پتاس خور و بیابانک می‌توانند به ایستگاه‌های زمین‌گردشگری تبدیل شوند. برای مثال، آبشار نمکی بیابانک نوروز امسال میزبان ۱۲ هزار بازدیدکننده بود.

رئیس هیات مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، تصریح کرد: متاسفانه نمایش چهره یک کارگر خسته و آلوده به عنوان نماد معدن‌کاری، نادرست و دور از واقعیت است. اگر به سمت معدن‌کاری سبز و استفاده از فناوری‌های نو مانند هوش مصنوعی حرکت کنیم، می‌توان این تصویر را تغییر داد.

شهیدی از نبود ماشین‌آلات هوشمند در نمایشگاه انتقاد کرد و گفت: علیرغم تنوع ماشین‌آلات در نمایشگاه امسال، هنوز شاهد حضور پررنگ تجهیزات خودران و هوشمند زیرزمینی نیستیم. در حالی که اگر بخواهیم به سمت اکتشافات عمیق و بهره‌برداری زیرزمینی برویم، چاره‌ای جز استفاده از فناوری‌های نوین نداریم.

این فعال حوزه معدن ضمن اشاره به ظرفیت عظیم معدن آهن A21، خاطرنشان کرد: با ذخیره‌ای بالغ بر چهار تا هشت میلیارد تن مگنتیت با عیار ۶۵ درصد، این محدوده می‌تواند نیاز کشور را پاسخ دهد، اما به دلیل نبود تکنولوژی بهره‌برداری زیرزمینی، بهره‌برداری از آن فعلاً مقرون‌به‌صرفه نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از تمرکز صرف بر عناصر معدنی شناخته‌شده مانند سرب و روی، تاکید کرد: باید عناصر همراه استراتژیک مانند ژرمانیوم و نیکل را هم در نظر گرفت؛ موادی که در باتری‌های نسل آینده و انرژی‌های پاک اهمیت بالایی دارند.»

رئیس هیات مدیره ایمپاسکو، با بیان اینکه جهان به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر و باتری‌های پیشرفته در حرکت است، تصریح کرد: اگر نتوانیم هم‌راستا با دنیا حرکت کنیم، از بازار آینده عقب می‌مانیم. امروز کشورهایی مانند چین سرمایه‌گذاری سنگینی بر مس انجام داده‌اند. ما هم باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی برای ورود به این عرصه استفاده کنیم.

شهیدی در پایان ابراز امیدواری کرد با استفاده از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی و دانش بومی، ایران بتواند جایگاه واقعی خود در صنعت معدن و صنایع وابسته را تثبیت کند.

پست های مرتبط

فراهم شدن امکان فروش کالای ایرانی در سکوی آنلاین چین

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن تاکید بر انتخاب استراتژی‌های درست…

23 اردیبهشت 1404

نیازی به استفاده از سوئیفت نداریم/ فعالیت‌های بانکی مستقل از مذاکرات ایران و آمریکاست

رئیس کل بانک مرکزی ضمن اعلام اینکه تجارت پولی و بانکی با…

23 اردیبهشت 1404

روس‌ها برای خرید به پایانه‌های فروشگاهی ایران متصل شدند

قائم مقام بانک مرکزی گفت: شبکه پرداخت کارتی ایران و روسیه امروز…

23 اردیبهشت 1404

دیدگاهتان را بنویسید