صفحه اصلی > اخبار : افزایش ۱۰۰ درصدی حسابرسی سیستمی مودیان حقیقی مالیات بر عملکرد

افزایش ۱۰۰ درصدی حسابرسی سیستمی مودیان حقیقی مالیات بر عملکرد

افزایش ۱۰۰ درصدی حسابرسی سیستمی مودیان حقیقی مالیات بر عملکرد | d8a7d981d8b2d8a7db8cd8b4 dbb1dbb0dbb0 d8afd8b1d8b5d8afdb8c d8add8b3d8a7d8a8d8b1d8b3db8c d8b3db8cd8b3d8aad985db8c d985d988d8afdb8cd8a7 67a30ae9ac755

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، فرامرز شاهسواری، نماینده هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت سیستمی شدن مسیر مالیات‌ستانی و اثرات مثبت آن تصریح کرد: سیستمی شدن امور مالیاتی به نفع کشور است و به سرعت‌ بخشیدن کارها منجر می‌شود. متاسفانه در گذشته تمرکز بر اخذ مالیات از کارمندان و کارگران معطوف بوده است. باید تلاش کنیم در چارچوب سیستمی شدن امور بر سرمایه‌گذاران و دانه‌درشت‌ها برای مالیات‌گیری متمرکز شویم.

وی ادامه داد: سیستمی شدن امور مالیاتی از جهات مختلف برای کشور نفع دارد. این امر به ارتقا کیفیت نظام مالیاتی کشور منجر می‌شود. می‌توانیم در سایه سیستمی شدن امور به سمتی برویم که مالیات‌ستانی از پردرآمدها در دستور کار باشد و مالیات‌ها به نفع محرومان به کار بیفتد.

این نماینده مجلس با اشاره به رویکرد مثبت نظام مالیاتی در سال گذشته در راستای توسعه هوشمندسازی حسابرسی و اعتماد به مودیان قانون‌مدار گفت: اعتماد به مودیان قانون‌مدار در طی سال جاری افزایش چشم‌گیری داشته و شاهد تایید بیش از ۹۵ درصد اظهارنامه‌های مالیاتی در بخش مالیات بر عملکرد با حسابرسی سیستمی هستیم. کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی دستی و افزایش ۱۰۰ درصدی حسابرسی سیستمی مربوط به اشخاص حقیقی، تحول بزرگ و مهمی در نظام مالیاتی است.

این نماینده مجلس بیان کرد: در روندهای دستی که ممیزان مالیاتی به امور رسیدگی می‌کنند، خطای انسانی بالاست. سیستم محور شدن امور به افزایش اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور منجر می‌شود. در این شرایط، افراد با رضایت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند.

شاهسواری گفت: این نظر کارشناسان درست است که بر اثر سیستمی شدن امور در نظام مالیاتی کشور، می‌توانیم بر مقابله با فرار مالیاتی متمرکز شویم، زیرا در این شرایط، وقت و انرژی نیروی انسانی سازمان امور مالیاتی در روندهای دستی و ممیزمحور هدر نمی‌رود. بنابراین، از طریق سیستمی کردن روندهای مالیاتی می‌توانیم شاهد افزایش کیفیت در نظام مالیاتی کشور باشیم.

وی ادامه داد: اقدامات دولت چهاردهم در زمینه احصا اطلاعات فروش با تکیه بر پایگاه جامع اطلاعاتی خود را که در راستای اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹مکرر است و مورد تاکید رئیس‌ جمهور نیز قرار دارد، مثبت ارزیابی می‌کنم. به ویژه این روندها باید در راستای تمرکز بر مالیات‌ستانی از پردرآمدها مورد استفاده قرار بگیرد.

این نماینده مجلس بیان کرد: با استفاده از سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور باید به سمتی برویم که فشار مالیاتی را از کارمندان و کارگران و اقشار ضعیف برداریم و بر مالیات‌ستانی از دانه‌درشت‌ها متمرکز شویم. هر چقدر به این سمت حرکت کنیم، برایمان نفع بیشتری دارد.

شاهسواری گفت: یک سری قوانین در زمینه مالیات داریم که هنوز اجرایی نشده‌اند. به طور مثال، بر اساس قانون مصوب مجلس، باید از خانه‌های خالی مالیات اخذ شود اما هنوز اقدامی را در این زمینه شاهد نیستیم. سیستمی شدن امور مالیاتی کشور کمک می‌کند که بر اجرای این قوانین نیز تمرکز کنیم.

وی ادامه داد: به طور کلی، هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور مثبت ارزیابی می‌شود و مزیت‌های زیادی برایمان دارد. کاهش ممیزمحوری می‌تواند گامی در راستای تحقق عدالت مالیاتی و اخذ مالیات حقه از مودیان باشد. لازم است به درستی از این بستر بهره ببریم و به سمت ارتقا نظام مالیاتی کشور گام برداریم.

این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد: مالیات جزو پایدارترین منابع درآمدی دولت‌هاست و برخورداری از یک نظام مالیاتی کارآمد، یکی از ضروریات در کشور است. هرچقدر از روندهای دستی و ممیزمحور فاصله بگیریم و به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور حرکت کنیم، به نفع ماست.

پست های مرتبط

اعطای 18 مجوز به شرکت‌های معتمد ارائه‌کننده خدمات مالیاتی/ مسئولیت استفاده از خدمات مؤسسات فاقد مجوز، بر عهده مؤدی است

سازمان امور مالیاتی کشور؛ براساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور ، تاکنون…

17 بهمن 1403

نشان‌دار کردن مالیات‌ها، راهکاری مؤثر برای توسعه متوازن منطقه‌ای

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، احمد انارکی محمدی، نماینده رفسنجان و انار…

17 بهمن 1403

اعتماد به مودیان با حسابرسی سیستمی ۹۵ درصد اظهارنامه‌های مالیات عملکرد

محبی، نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: عضو کمیسیون برنامه…

16 بهمن 1403

دیدگاهتان را بنویسید