به گزارش رسانه مالیاتی ایران، محمد بیات عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وصول درآمدهای مالیاتی دولت و به کار انداختن این مبالغ در راه آبادانی کشور یک امر ضروری است، تصریح کرد: یکی از مهمترین منابع درآمدی دولتها مالیات است. اقدام مهمی که دولت وظیفه دارد به اجرا بگذارد این است که از فرار مالیاتی جلوگیری کند و زمینه را برای وصول درآمدهای مالیاتی دولت فراهم کند.
وی ادامه داد: لایحه بودجه ۱۴۰۴ نشان داد که دولت عزم خود را برای دریافت مالیات حقه از همگان جزم کرده است. این یک امر الزامی است که دولت بر وصول درآمدهای مالیاتیاش اصرار داشته باشد.
نماینده مردم خمین در مجلس خاطرنشان کرد: سیاست کلان کشور این است که از بودجهریزی بر اساس درآمدهای نفتی فاصله بگیریم و به مالیات به عنوان یک منبع مطمئن و پایدار درآمدی برای اداره کشور و پیشبرد طرحهای زیربنایی تکیه کنیم.
بیات گفت: در شرایط فعلی دولت به موازات این که به دریافت مالیات از همگان متناسب با درآمدشان میپردازد، باید در راستای ایجاد شفافیت در امور مالیاتی کشور گام بردارد.
وی ادامه داد: هر چقدر محل هزینهکرد مالیاتها بیشتر مشخص شود و مردم مشارکت بالاتری در تعیین محل مصرف مبالغ داشته باشند، ارتباط موثری بین مودیان با سازمان امور مالیاتی برقرار میشود. این شرایط در نهایت به نفع کشور است و به ارتقای فرهنگ مالیاتدهی در جامعه و افزایش شفافیت مالیاتی منجر میشود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اجرای طرحهایی مانند مشارکت دادن مردم در محل مصرف مالیاتها که طی سال جاری سازمان امور مالیاتی به اجرا گذاشت، میتواند به افزایش انگیزه مودیان برای مالیاتدهی منجر شود.
وی درباره این موضوع که حدود ۲ هزار پروژه از اجرای طرح مورد بحث تأمین مالی شدهاند، تصریح کرد: یکی از خواستههای اساسی مودیان این است که بدانند مالیات پرداختیشان کجا هزینه میشود، وقتی آنان در تعیین محل هزینهکرد مالیاتها مشارکت داده میشوند، انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات پیدا میکنند و این امر به کاهش فرار مالیاتی و افزایش وصول درآمدهای مالیاتی دولت منجر میشود. همین امر به تأمین مالی پروژههای مختلف منجر شده است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اجرای طرحهایی مانند مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها از همه نظر برایمان سود دارد. از یک طرف، درآمدهای مالیاتی دولت وصول میشود و از طرف دیگر، مردمیسازی نظام مالیاتی کشور اتفاق میافتد.
بیات گفت: مالیات دهندگان اولویتهای متفاوتی دارند و هر کدام ترجیح میدهند مبالغ پرداختی شان در محل خاصی هزینه شود. این که این اختیار را به آنان بدهیم که محل هزینه کرد مالیاتها را بنا بر صلاح دید خودشان انتخاب کنند، اقدام مثبتی است و به ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور کمک میکند.
وی در خصوص این موضوع که از محل اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها تامین مالی ۱۳۱ پروژه حوزه گردشگری و هنر، ۱۷۹ پروژه زیرساخت ورزشی و ۸۷ پروژه مرتبط با توسعه و ساخت دانشگاهها تأمین مالی شده است، تصریح کرد: تأمین اعتبار برای پروژههای زیرساختی بر اثر اجرای طرح نشان دار کردن مالیات مثبت ارزیابی میشود. این اقدامات به افزایش اعتماد مردم به نظام مالیاتی کشور منجر میشود و انگیزه مالیات دهندگان را برای پرداخت مالیات بالا میبرد.